ویتامین C در بسیاری از میوه‌ها و سبزیجات تازه وجود دارد که از جمله آن ها؛ گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای، لیمو شیرین، پرتقال، توت فرنگی، انبه، گل کلم و گرمک می‌باشند.

 

آیا می‌توانم نمک هم مصرف کنم ؟ به طور کلی بیماران قلبی نباید بیش از 6 گرم نمک در روز بخورند؛ که این مقدار نمک، معادل با یک قاشق چای خوری می‌باشد. به یاد داشته باشید که اولاً از این میزان توصیه شده، مقداری در غذاها وجود دارد که به بدن می‌رسد و ثانیاً این یک قاشق چایخوری نمک را؛ باید در تمام وعده‌های غذایی تقسیم کرد.

 

ابتدا با حذف نمک از سرسفره غذا شروع کنید. به جای نمک؛ می‌توان از آب لیمو، گیاهان معطر و ادویه جات جهت طعم دادن به غذا استفاده کرد. به جای سبزیجات کنسرو شده، سبزی تازه یا منجمد شده بخرید. موقع خرید اغذیه، برچسب‌های آن را از نظر میزان سدیم؛ کنترل کنید و غذاهایی را انتخاب کنید که سدیم کمتری دارند.

 

کنسروها حاوی مقدار زیادی سدیم هستند، پس حتی الامکان به جای مصرف کنسروها؛ از غذاهای تازه استفاده کنید. در صورت تجویز پزشک، نمک‌های پتاسیم دار را به جای نمک‌های سدیم دار؛ جایگزین کنید و در صورت مصرف نمک‌های پتاسیمی، کنترل میزان پتاسیم خون؛ ضروری است.

نویسنده مقاله: سرکار خانم شهناز لشکری؛ نایب رییس بانوان هیئت پزشکی ورزشی استان سیستان و بلوچستان

منبع: فدراسیون پزشکی ورزشی - با سپاس فراوان - گروه کوه نوردی کلکچال - www.kolakchal.ir - www.kolakchal.com